Hårt ska're va!

Ingen mjukstart idag inte, vi går direkt på det GREKISKA (!!!!!!) dödsmetalbandet Septicflesh. Om inte övergången från stråket till de smattrande trummorna och dönande gitarrerna ger dig gåshud är det nog dags att uppsöka läkare.
Riktigt intelligent låt med snygga övergångar och grym teknik. Ja, inte så lite gåshud.
BANG YOUR HEADS!
.
.
Nu till min favorit för dagen. AlL Shall Perish har varit ett minst sagt MYCKET spelat band i mina diverse mp3spelare och telefoner under de senaste åren. Jag började lyssna på dem precis runt "Awaken the Dreamers"släppet, vilket jag är mycket glad över. Jag vet inte många band som levererar en sådan musikalisk kvalitet som ASP. Jag ÄLSKAR deras senaste tre album (inte det första, endast eftersom det är så dåligt producerat...). Deras låtar som är gjorda utan någon som helst koppling till dödsmetal (ex: Greyson, Memories of A Glass Sanctuary, The Ones We Left Behind) är ögonblötande vackra. Även låten From So Far Away låter precis som den heter, ett fjärran skrik. Men sweeps some kan få vem som helst att tappa hakan lämnar de inte någon oberörd.
All Shall Perish är ett MÅSTE att ha i sin spellista, ta många låtar från albumen The Price of Existence, Awaken the Dreamer och det senaste This is Where it Ends så har du njutning i många veckor framöver.
.

Svensk metal!

Jag antar att många, precis som jag, är svenskar här inne, så varför inte köra en svensk afton?!
.
Meshuggah. Bandet som definierade djent. Introt till denna låt tycker jag definierar djent. Jag är själv trummis och ser geniet bakom trummorna i detta band. Allting gör låten till en väldigt mysig sådan. Njut av detta musikliska stycke från albumet "ObZen".
.
.
Näst upp är ett av mina absoluta favoritband. Deras blandning av den absolut tyngsta dödsmetallen med klassisk hårdrock är en kombination som jag smälter rätt lätt för. Åkerfeldts grymma röst är också extremt fördelaktig. 
Jag tycker dock att vi på denna blogg håller oss lite mer till Opeths lite äldre album. Visst, "Heritage" är grymt, men inte så dödsigt.
I give you, Ghost of Perdition.

En mörk kväll. Gott!

Det är dags, detta kan bli er bästa musikfredag någonsin.
Ända sedan jag hörde TBDM för första gången visste jag att detta var något jag skulle gilla. Kombinationen av tunga riff, extremt vackra solon, trummor som kan spränga murar och en röst med en av de längsta räckvidderna jag någonsin hört. Detta är alltså vad som gör The Black Dahlia Murder till vad dem är.
Prisa gudarna, här kommer metalåterbäring!
Här kommer A Shrine To Madness från deras senaste album "Ritual". Mysigt cellointro!
.
.
Nu blir det lite andra svängningar. After the Burial, ett band som jag förknippar med udda taktarter, komplicerade rytmer och TUNGGUNG! Deras senaste album "In Dreams" skiljer sig väldigt mycket från tidigare album, där det var mycket mer fokus på shredding. Nu är det mycket tyngre och enligt mig mycket känslosamma riff. Headbangar man inte till detta har man nog tappat vettet.
OBS:
Ja, jag vet att alla kanske inte definierar allt jag länkar som dödsmetal, men se det istället som en möjlighet att lära känna nya genrer. Jag har en bred musiksmak, även om jag är en metalkille in i själen. Se möjligheter, inte något annat.
.

Dödarmetal

Då var jag tillbaka. Efter en sjukligt trevlig Europaresa med mycket öl och annat trevligt är jag redo att visa er vägen i det underbara träsket av dödsmetal.
.
Veil of Maya. Aldrig hört talas om dem? Stackars dig. När jag hittade detta band för något år sedan kände jag mig frälst, detta var en helt ny dörr som öppnades för mig. Gitarristen är en klass för sig, han förmåga att skriva musik skiljer sig från allt annat. Förmodligen ett av mina favoritband!
.
.
Här är något jag ramlade över nyligen, introt är så jävla brutalt att jag bara måste tipsa om detta. Hade de skippat "ren"sången hade hela låten varit helt grym. Tyvärr gör de inte det, vilket ger den 3/5, men introt får 5/5!
.
.
Nästa uppdatering dröjer inte lika länge, för nu stannar jag i Sverige.

RSS 2.0